Hoe werkt het?

Uw gepensioneerde via Rvaring (Seniorpayroll) inhuren.
Het is mogelijk uw gepensioneerde medewerker te behouden voor uw bedrijf door middel van inhuur.
Door de speciale regelingen binnen de ABU-CAO is het mogelijk om uw gepensioneerde flexibel en ook voordelig via Rvaring in te huren!
Voorwaarde is wel dat wij uw medewerker niet exclusief bij u mogen laten werken. Wij zullen daarnaast dus ook ander werk voor uw gepensioneerde zoeken.
Wij zijn hiertoe verplicht volgens het exlusiviteitsbeding volgens de wet WAB.

De oplossing:
Uw medewerker komt in dienst bij Rvaring  en wordt vervolgens aan u uitgeleend tegen een uurtarief met inhuur opslag; voordelig & flexibel.

  • De kosten zijn interessant: voor AOW-gerechtigde uitzendkrachten hoeven geen premies afgedragen te worden voor sociale verzekeringen als de WW, WAO, WIA en AOW.
  • De CAO voor AOW-gerechtigden kent een ruimere regeling voor flexibiliteit. Zij kunnen enkele jaren op flexibele basis voor u werken!
  • De kandidaat kan in fase A (52 gewerkte weken) flexibel werken. U kunt het aantal te werken uren per week laten variëren en u kunt ook de uitzendovereenkomst met een korte aanzegtermijn van een paar dagen beëindigen. Daarna kunnen wij nog 6 tijdelijke contracten binnen 3 jaar aanbieden.
  • U heeft geen last van juridische risico’s, een AOW-er valt namelijk ook onder het gewone ontslagrecht. 

    Wat houdt inhuur in?
    Het inhuur systeem houdt in dat u de gehele loonadministratie en daarbij behorende verplichting als werkgever overdraagt aan onze organisatieU bepaalt de taken van uw personeel en u stelt zelf de roosters samen van waar en wanneer uw personeel werkt. Daar waar Rvaring BV u alle taken omtrent loonadministratie uit handen neemt wordt Rvaring BV op papier de werkgever, maar in de praktijk blijft u altijd de baas!

Voordelen van inhuur via Rvaring.
Misschien heeft u op dit moment uw loonadministratie uitbesteed aan een accountant of administratiekantoor. Als dit het geval is, zal deze organisatie waarschijnlijk het geheel goed voor u geregeld hebben. Het feit blijft alleen dat u juridisch gezien werkgever blijft. U blijft dus verantwoordelijk voor zaken als loonbelasting, verzekeringen, pensioenen en afdrachten aan de belastingdienst. De gehele verantwoording betreffende loonadministratie vervalt voor u als werkgever als u uw loonadministratie overdraagt aan Rvaring. U bent niet langer juridisch werkgever. Wij de juridische verantwoordelijkheid en administratieve lasten, dus alle risico’s, van u over.

Tijd- en kostenbesparing
Al het administratieve werk nemen wij voor onze rekening. Hier vallen naast de verloning van werknemers natuurlijk ook zaken als contractopstelling voor uw personeel, aangifte loonbelasting, en het verstrekken van loonstroken en jaaropgaven.
Het enige wat er voor de werknemers verandert, is dat zij contracten, loonstroken en dergelijke verkrijgen via Rvaring. Het loon wordt per 4 weken uitbetaald. (eventueel is wekelijks verlonen ook mogelijk). Verder krijgen de werknemers bij waar ze recht op hebben conform de ABU cao.
Reserveringen worden door ons meegenomen in de loonadministratie, omdat Rvaring BV verloont via de Uitzend CAO. Hierdoor heeft de uitzendkracht recht op alle reserveringen.

Waarom Rvaring?

  • Rvaring uitzendbureau is lid van de ABU.
  • Daarnaast zijn wij NEN-4400-1 gecertificeerd, aangesloten bij de St. Financiële Toetsing en de St. Normering Arbeid.
  • Wij hebben onze eigen juristen in dienst.